Tien vragen aan Liv & Carola

Tien vragen aan Liv & Carola

Vandaag worden onze tien filmvragen beantwoord door onze blogcollega’s van de blog Conmose. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op hun site. Liv en Carola zijn net als wij dol op films, series en Comic Cons en ze schrijven er met veel enthousiasme over.

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Liv: Voor mij is dat (op het moment van schrijven) “Star Wars-Episode IX: The Rise of Skywalker”. Dit was tijdens de marathon van de “nieuwe” films. Wat ik ervan vond? Dat vind ik moeilijk te zeggen. Het laatste deel van de Skywalker saga, daar verwacht je als fan van het eerste uur natuurlijk heel erg veel van en ik denk dat dat ook het grootste probleem is. Je merkt aan alles dat J.J. Abrahams zijn uiterste best heeft gedaan om alle fans tevreden te stellen. Helaas is dat mission impossible, want je doet het toch nooit voor iedereen goed. Dat gezegd hebbende is het antwoord op de vraag dat ik redelijk tevreden ben. Ik had sommige dingen graag iets anders gezien, maar al met al heb ik me ontzettend vermaakt. May The Force Be With You!

Carola: De laatste film die ik op dit moment heb gezien is Germinal. Een Franse film, naar het boek van Emile Zola. Het speelt zich af in het noorden van Frankrijk, halverwege de 19e eeuw. De film volgt een aantal mijnwerkers die uitgebuit worden. Op een dag is het genoeg en besluiten ze te gaan staken. Ik was heel blij om dee film (weer) te zien. Ik heb hem lang geleden (zo’n 16 jaar geleden) gezien en wilde hem heel graag op DVD hebben. Deze kerst kreeg ik hem op DVD en ik heb hem meteen gekeken.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Liv: Eerlijk gezegd heb ik dat niet. Ik ben een allround filmkijker.

Carola: Horror! Ik heb altijd al graag horror films gekeken en dat is eigenlijk ook altijs zo gebleven. Ik  vind het leuk om de klassiekers te kijken, maar ook om nieuwe horrorfilms te ontdekken.

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Liv: Poeh, je maakt het ons niet makkelijk…er zijn zoveel goede films gemaakt! De eerste titel die in mij opkomt is “The Shawshank Redemption”, maar er zijn er meer.

Carola: Dat is een lastige vraag! Kies ik nu de film die ik het leukste vond om te zien, of een film met een boodschap? Ik voel hier wel een beetje de druk, want als iemand de raad opvolgt moet het het wel waard zijn haha. Ik ga toch voor mijn favoriete film: Misery. Ik zit niet vaak op het puntje van mijn stoel, maar dat was hier de gehele film het geval. Zo spannend!

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Liv: Ook dat vind ik moeilijk, maar ik ben een groot fan van Jake Gyllenhaal. En natuurlijk Leonardo DiCaprio. Hij heeft zich ontwikkeld van tieneridool (in bijvoorbeeld “Titanic”) tot een van de beste acteurs op dit moment. Oh en Joaquin Phoenix, die mag zeker niet ontbreken. Zijn optreden in “Joker” was adembenemend goed…eigenlijk is alles wat deze man doet adembenemend goed.

Carola: Acteur: Jason Statham. Ik bijna alle films op DVD waar hij in speelt. Ik heb ooit Killer Elite gezien en sindsdien ben ik eigenlijk steeds meer van zijn films gaan kijken en verzamelen. Actrice: Geena Davis. Ik vond haar geweldig in A League of Their Own en ze heeft in nog zoveel meer interessante dingen gespeeld. Ze heeft een grappige rol in Earth Girls Are Easy en ze speelde ook in bijvoorbeeld Grey’s Anatomy.

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Liv: In de bioscoop: zoute popcorn. Thuis: borrelnootjes.

Carola: Nachos met kaassaus!

  1. Wat is je favoriete film quote?

Liv: Ook bij deze zijn er meerdere antwoorden, dus ik zal maar weer gaan voor degene die het eerste bij me opkwam en dat is: “My father thaught me many things here…he taught me in this room. He taught me keep your friends close, but your enemies closer.”

Carola: Dat wordt een quote uit een Rob Zombie film: The Devil’s Rejects. “What’s the matter, kid? Don’t ya like clowns? Why? Don’t we make ya laugh? Aren’t we fuckin’ funny? You best come up with an answer, cos I’m gonna come back here and check on you and your momma and if you ain’t got a reason why you hate clowns, I’m gonna kill your whole fucking family.” (Captain Spaulding)

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Liv: Nee, ik ben nog nooit daadwerkelijk opgestaan en weggelopen. Ik zal een film altijd afkijken, maar er is één film die me tot op het randje heeft gedreven en dat was “Twilight”. Toen ik naar deze film ging dacht ik dat het een echte vampierenfilm was. Je weet wel, met vampieren die verbranden in de zon. Je snapt mijn verbazing toen Edward ging twinkelen in de zon…Ik ben blijven zitten en heb hem afgekeken, maar dat was een echte uitdaging… met mijn welgemeende excuses aan alle “Twilight” fans…???? Ik wil nog even zeggen, dat ik hiermee absoluut niet wil zeggen dat het een slechte film is, iedereen heeft een eigen smaak.

Carola: Nee, eigenlijk blijf ik altijd gewoon zitten om een film af te kijken. Als ik het echt heel erg saai vind probeer ik soms mijn ogen dicht te doen. Maar in slaap val ik toch niet in de bioscoop haha. Maar ik vind het juist altijd leuk om te kijken of een film me nog kan verrassen. Ik ga ook graag naar de sneak preview. Gewoon om me te laten verrassen en soms dingen te kijken die ik zelf niet zou uitzoeken.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

Liv: Alles van John Williams, die man is een muzikaal genie!

Carola: De Soundtrack van Tarantino’s films… Bijvoorbeeld de soundtrack van Jackie Brown of Once Upon A Time In Hollywood.

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Liv: Jazeker! “Dirty Dancing”… want “Nobody puts baby in a corner” én “The Sound of Music”

Carola: Ja.. Ook the Sound of Music! En Grease!

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Liv: “Twilight”, hahahaha…

Carola: Rubber!

 

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur op Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Laatste berichten van Roxanne (toon alles)

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie